Въпреки протестите на родители и ученици: Уволняват учителка от СМГ
Петя Тодорова подписала документ за състезание, в което нямало класирани ученици от гимназията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 10
    3
Петя Тодорова и учениците й
Снимка: bTV

Учителката от Софийската математическа гимназия Петя Тодорова получи днес след обед заповед за дисциплинарно уволнение. Това стана въпреки протеста на ученици и родители от гимназията.

Поне 8 други учители, които преподават на петокласници също остават без работа, защото договорите им няма да бъдат подновени.

Според заповедта за уволнение Тодорова, преподавател с 21-годишен стаж в СМГ, е нарушила имиджа на училището като е подписала документ за състезание, в който учениците от гимназията не били класирани за участие. Няколко дни по-късно обаче тя е подписала и документ с противоположно съдържание.

Родители събират подписи в подкрепа на учител в СМГЛюбимата класна на 10-класниците е уволнена заради състезание

Казусът се породи, след като организаторите на състезанието – Сдружение „Европейско кенгуру” и Съюзът на българските математици, се разделиха.

„На официалния сайт на „Европейско кенгуру” е публикуван протокол, на който присъстват 3 легитимни подписа – на Сава Грозвев, Шаркова и Петя Тодорова. Сред класираните няма нито един ученик на СМГ. С този подпис тя съзнателно ощетява най-силните ученици в България”, заяви директорът Антони Стоянов.

Тодорова обаче е категорична: „Никога не съм делила мои и твои. Не разбирам как член на национална комисия може да лобира за дадено училище, дори училището, в което работи”.

Инспекторатът по образованието започна проверка.

  • 10
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре