След като в София натрупа около 14 см сняг,  в Северна България- до около 10 см, валежната зона вече се измести на изток и в следващите часове е възможно само на отделни места в Източна България да превалява. В Западна България очакваме облачността да се разкъсва и намалява. В североизточните райони ще бъде и по-студено с температури около 3-4 градуса. В останалите райони- от 5 до 10 градуса.

В планините валежите спират и облачността ще се разкъсва, но ще бъде ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градуса.
Утре до обяд ще бъде слънчево. Около обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността и до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен, в Северна България -  временно силен западен вятър. Дневните температури ще са повишат, максималните ще са между 8 и 13 градуса.

През следващите три дни ще бъде доста ветровито, вятърът отначало ще е северозападен, после ще се ориентира от запад-югозапад. Температурите бързо и чувствително ще се повишат. Облачността ще е променлива, почти без валежи. Повече слънчеви часове ще има в четвъртък. В събота ще бъде предимно облачно, с валежи. В Източна България все още ще духа силен югозападен вятър и ще бъде топло, но от северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще започнат да се понижават.