Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна и на места все още ще има краткотрайни валежи.

Привечер валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 23°.

Над планините ще преобладава облачно и дъждовно време, в отделни райони е възможно и да прегърми. Над 2500 метра дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

През нощта облачността ще намалее и утре ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места, главно в южната половина на страната ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб североизточен вятър. Температурите слабо ще се повишат, максималните ще са между 20° и 25°.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над североизточните и планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще се повишават. В четвъртък ще преобладава слънчево време, след обяд над Североизточна България и планинските райони ще се развие купеста облачност и на изолирани места за кратко ще превали. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 27° и 32°.
В петък от североизток ще прониква хладен въздух. Въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места в страната ще има краткотрайни валежи, в отделни райони интензивни, с гръмотевични бури. В Североизточна България температурите ще се понижат с 3-4°, докато в Югозападна – ще се задържи сравнително топло с температури на места до 30-32°.