Предупрежденият са за възможни поледици, заради дъжда който вали в южните райони и по морето, и за сняг, силен североизточен вятър, виелци, и навявания в северните, и по-специално североизточните райони.

Днес над страната ще бъде облачно с валежи от сняг, в Югоизточна България и по Черноморието от дъжд. Ще духа до умерен, в Източна България временно и силен североизточен вятър. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между минус 3° и 2°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 7°.

През следващото денонощие ще остане облачно, снеговалежите ще продължат. По-съществени и на повече места ще са през нощта и утре до обяд в Южна България и в Предбалкана. Само в крайните югоизточни райони и по Черноморието валежите ще са от дъжд, но и там ще преминат в сняг. Вятърът ще остане от североизток, умерен до силен и с него остават условията за виелици и навявания. След обяд валежите временно ще отслабват, на места и ще спират. Температурите ще са почти без дневен ход – предимно минус 4° и 1°.

В четвъртък отново ще завали сняг. Повече ще са валежите в Южна България, особено в Рило-родопската област, а в североизточните райони ще е почти без валежи. Ще духа до умерен, в Източна България силен източен вятър. Температурите ще се понижават и ще са почти без дневен ход. В петък валежите навсякъде ще спрат, вятърът чувствително ще отслабне, облачността ще се разкъса. През почивните дни ще е почти тихо, сутрин - доста студено. През деня в планините и планинските райони ще преобладава слънчево време и ще се затопля. В равнинната част от страната ще се образува инверсионна облачност или мъгла, на места ще се задържа по-дълго, а температурите ще остават ниски. В неделя ще се появи слаб югоизточен вятър. По-късно през деня облачността отново ще се увеличи.