Днес ще е слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса, в София - 18 градуса.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

През нощта ще бъде ясно със слаб северозападен вятър.

Утре сутрин ще е слънчево, а около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До полунощ ще превалява на отделни места в страната. В Западна България ще духа слаб вятър от северозапад, а в Източна - от североизток. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните - между 19 и 24 градуса, в София - 21 градуса.

В петък ще бъде по-хладно, вятърът ще бъде от североизток, по-късно - от изток и след временно усилване, до вечерта ще стихне. Над по-голямата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържи над югозападните райони и там на отделни места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. В събота ще бъде предимно слънчево, сутринта доста хладно. В котловините на Югозападна България сутрешните температури ще са около и под нулата и ще има условия за слана. През деня ще започне затопляне. В неделя и понеделник ще се задържи предимно слънчево, температурите ще се повишават още. Вятърът ще е от изток-югоизток, предимно слаб.