В столичния квартал Орландовци често се организират гонки. На паркинга на голяммагазин се правят дрифтове, а на булеварда две по две колите се състезават. Победител е онзи, чийто автомобил изпревари другия в следващите 400 метра.

Гонките се правят в определени дни - предимно петък и събота - и в определени часове- след 8 и половина вечерта.

Участниците в тези състезания за първи път излязоха на светло, след като МВР обяви, че ще иска от 1 до 6 години затвор за тях. Настояват тези наказания да отпаднат от новия закон и да не се конфискуват колите на участниците в ралитата.

Любителите на незаконни състезания твърдят, че наказанието от 6 години затвор е немислимо. Твърдят, че организират гонките на безопасни места и нощем.

Настояват държавата да построи писти, за да не правят ралита по улиците. Определят се като професионални състезатели, но не и като джигити.

Протестът им е следващия вторник пред парламента. А днес военният министър предложи на любителите на гонките да се предоставят бивши военни летища.

Сигнали без резултат

В сливенския квартал „Речица”, където загина малката Даниела обаче се плашат от високи скорости и свистене на гуми. Сигнализирали са за гонките преди месеци, но до момента нямат резултат.

От полицията са обещали повече патрули,а от общината -камери и :легнал полицай", но обещанията може да станал реалност едва след година.

Там камерата ни засне момче на около 12 години да шофира автомобил, пълен с деца. Малолетният водач избяга от екипа ни.