Учителката, която стана известна с непристойна проява по време на учебен час, а преди ден бе приета в „Пирогов” в тежко състояние, вече е по-добре. Във вторник е постъпила в лечебното заведение по спешност – в състояние на кома след употреба на алкохол и медикаменти. Сега обаче е излязла от това състояние, контактна е, но не е напълно адекватна.

Тези подробности даде за bTV доц. Маргарита Гешева – ръководител на Клиниката по токсикология в „Пирогов”. По думите й настоящото състояние на пациентката е нормален етап от възстановяването на съзнанието й. "Предполагаме, че е опит за самоубийство, самоотравяне, но не можем да бъдем сигурни, защото тя не е напълно адекватна. Все още състоянието е тежко, но вече не е критично и е подобрено", допълни Гешева.

„Била е приета с хипотермия също така, защото никой не знае в продължение на колко време е лежала на пода в банята си”, обясни още лекарят. И добави, че преподавателката ще разговаря по-късно с психолог и психиатър, за да разберат дали е искала да сложи край на живота си. Според доц. Гешева жената трябва да остане под наблюдение на психолог по-продължително време.

Според лекарите, тя има нужда от спешно лечение в психиатрично заведение, като проблемът е бил налице, далеч преди инцидента в училището.

Миналата седмица Илияна Иванова влезе в клас с над 2 промила алкохол в кръвта, като пя и танцува. Първоначално тя трябваше да бъде съдена по бързата процедура, но съдът прецени, че извършеното от нея не е дребно хулиганство.

Жената беше уволнена часове след инцидента. След няколко дни стана ясно, че ще бъде възстановена на работа. Иванова е майка на три деца, за чието изхранване се грижи сама.