Любомила Ангелова е учител по английски език в асеновградската професионална гимназия „Иван Асен II". Преди шест месеца животът ѝ се преобръща, когато е диагностицирана с левкемия. Учениците от 9ти „Б” клас се превръщат в последна надежда за спасението на учителката. Те се обръщат с призив към всички хора да помогнат със средства за лечение на обичаната от всички Люси. За много от тях тя е не просто учител, но и техен приятел, който помага в трудните моменти.

Тежката диагноза настига Люси и нейните ученици около Великден. „Така изневиделица се случи всичко. Бяхме на екскурзия, чувствах се леко  неразположена. Като си дойдохме,  направихме  изследвания… Беше точно по Великден.  Просто като ми видяха изследванията, веднага ме изпратиха в Пловдив в хематологията и сложиха диагнозата”, разказва Ангелова.

Учениците били изключително смутени. „Ами, аз бях възмутена от това… Като разбрах, не можех да повярвам! Беше много гадно…", споделя Елена Богданова, 9-ти „Б”.

Всички те обаче се борят за лечението на любимата учителка.

„Винаги ни е помагала в училище, извън училище. И най-големият спомен с нея ми е как ни караше рано сутрин на училище с нейната кола…", казва Христо Йовев, 9-ти „Б”.

Тежката диагноза връща увереността на Люси, че „има страшно добри хора”.

Вече са набавени повече от половината от нужните 168 хиляди евро за лечението на Ангелова в Германия, но всеки ден забавяне е критичен. Вече е намерен подходящ донор за костно-мозъчна трансплантация.

Средства за лечението на Любомила Ангелова се събират чрез дарителски SMS с текст на латиница DMS LUSI на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel, валидни само ако се намирате на територията на република България)

Дарителска сметка към Райфайзенбанк:

IBAN: BG53RZBB91551006205144
BIC: RZBBBGSF
LYUBOMILA BORISLAVOVA ANGELOVA