Трима кандидати за „Дондуков” 2 ще проверят интелигентността си с тест на Менса
От Световната организация на умните хора не издават кои са те, но канят всички участници в изборната надпревара да покажат възможностите си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    2
Тест за интелигентност
Снимка: btvnovinite.bg

Трима кандидат-президенти на вота след месец ще проверят интелигентността си с тест на Менса.

Кои са те, от Световната организация на умните хора не издават, но канят всички участници в изборната надпревара да покажат интелектуалните си възможности.

Кое число трябва да бъде поставено в празния квадрат? Това е един от логическите въпроси, на които ще трябва да отговорят кандидатите за „Дондуков” 2.

Тест, Менса
Снимка: bTV

Тестът измерва интелигентността, а не общата култура, уточнява председателят на Менса-България.

Тест, Менса

„Тестът е стандартен на Менса Интернешънъл -  45 въпроса за 30 минути, резултатите излизат до 15-20 минути след това и е световно признат”, разясни Христо Радков.

„Аз лично бих препоръчал, освен на тест за интелигентност, да се явяват и на психотест и на тест за наркотици, но това е лично мое предложение”, допълни той.

Тест, Менса

През последните години над 50 политици, които участват в парламентарни и местни избори, са се тествали в Менса. Един от тях е бившият кмет на пернишкия район "Изток", който вече е и член на организацията.

Тест, Менса

„Хората, които са фаворити в изборите, едва ли ще се явят на теста, защото това е огромен риск”, смята Ивайло Иванов. "Ние не очакваме държавният глава да бъде гений, но всеки очаква държавният глава да има IQ над средното или поне средното", допълни той.

Тест, Менса

Ако сте посочили 9 като правилен отговор на въпроса от началото - поздравления!

Тест, Менса

Какви резултати ще постигнат на теста кандидат-президентите, очаквайте в събота.

 

 

  • 1
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре