Треската по пазаруване в Черния петък предизвика задръствания
Трафикът беше натоварен около търговските центрове в София и други големи градове в страната
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
София, трафик, черен петък
Снимка: bTV

Модерното през последните години и у нас масово пазаруване в т. нар Черен петък предизвика задръствания в София и в някои от другите големи градове.  

Намаленията по магазините предизвикаха задръствания в СофияОчаква се още по-интензивен трафик вечерта

Около големите търговски центрове движението беше натоварено и на моменти парализирано. На някои места се образуваха и тапи.

Около 17 ч. започна интензивният трафик в посока моловете в София. Същото е положението и в Пловдив, Бургас и Варна, където търговските комплекси също предлагат примамливи намаления.

В кадрите, заснети от дрон, може да видите какъв беше трафикът в столицата след 16 ч.:

От Столичната община съобщиха, че екипи от дирекция „Аварийна помощ и превенция" ще дежурят до най-големите търговски центрове в столицата, за да наблюдават ситуацията и при нужда да извикат екипи на полицията.

Шопинг истерията покрай Черния петък у нас все още не е добила тези големи мащаби като в САЩ и Великобритания. Традиционно интересът е голям към техниката, защото това са най-скъпите стоки и отстъпка от 10% или 20% наистина се усеща от потребителя.

Много посетители обикаляха търговските центрове днес без конкретни списъци, а просто за лов на изгодни предложения и разпродажби.

У нас денят в моловете започна с оживление. Предложенията, които потребителите определиха като изгодни, се познаваха по опашките.

Намаления или хитрости чакат клиентите в черния петъкПод големите табели за черни, зверски и адски намаления често стоят фиктивни понижения на цените, неистински промоции и разнообразни търговски трикове

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) предупреждават, че понякога търговците залагат капани. Препоръчват да сравняваме офертите.

Купените стоки онлайн могат да бъдат върнати, а рекламациите са задължителни – напомнят още от комисията. От КЗП днес правиха проверки за нелоялни реклами.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре