Треска за пазаруване у нас и по света (ОБЗОР)
Очаква се оборотът на търговците у нас днес да доближи четвърт милиард, а отвъд океана – един трилион долара
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Черен петък
Снимка: Reuters

Треска за пазаруване обхвана целия свят – в деня на „Черния петък” движението около търговските центрове в София е затруднено. Очаква се оборотът на търговците у нас днес да доближи четвърт милиард, а отвъд океана – един трилион долара.

Столична община заедно с Пътна полиция съдейства и насочват движението от и към изходите на големите търговски центрове, но трафик има и в самите молове.

„Чети етикета”: Как да се предпазим от измами на Черния петъкЕкспертите съветват да проверяваме цените и да не се увличаме от емоциите

Още от сутринта малко след отварянето им, моловете посрещната най-нетърпеливите. Според потребителско проучване у нас ще бъдат изхарчени най-много пари за дрехи, обувки и спортни стоки.

Намаления обявиха и книжарниците.

Черният петък ще прелее и в почивните дни, като търговците обещават да запазят ниските цени чак до понеделник.

Данъчните и Комисията за защита на потребителите ще следят промоциите и фалшивите намаления през целия уикенд.

Отвъд океана, Черният петък по традиция започна в полунощ на последния четвъртък на ноември, когато се празнува Денят на благодарността. Специалните сделки започват от 6 сутринта местно време. Сред най-търсените стоки тази година отново са електронните игри и битовата техника. Интерес има и към покупката на дронове.

Тълпи от хора чакаха пред магазините, за да хванат най-големите намаления.

Други обаче предпочетоха да изчакат с пазаруването до петък и споделят, че всяка година все по-трудно да излезеш на улицата в Деня на благодарността.

Данни показват, че манията по блъсканиците за по-евтини стоки отминава за сметка на пазаруването в интернет, което отбелязва своя пик в т.нар. „кибер понеделник”.

Въпреки това традиционната търговия все още привлича клиенти.

Според потребителски изследвания американците ще похарчат над 700 долара между „черния петък” и „кибер понеделника” в равнение с около 500 миналата година.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре