Тормоз над ученици в столичното 51-во училище
Родители са готови да спрат децата си от училище, ако не бъдат взети мерки
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Родители 51-во училище
Снимка: btvnovinite.bg

Деца от столичното 51-во СУ „Елисавета Багряна” се оплакват, че са тормозени от свои съученици. Родителите им заплашват, че са готови да ги спрат от училище, ако не бъдат взети мерки.

Галя Митева е сред майките от 51-во СУ, чиито деца многократно се оплаквали от физически тормоз в училище. Първоначално тя смятала, че става въпрос за редки инциденти и не обръщала внимание. В последствие обаче децата ѝ отказвали да ходят на занималня, а когато били в училище, се страхували да излизат от класната стая.

Над 2/3 от учениците на 15 г. се притесняват от ниски оценкиМомичетата показват по-висока тревожност за постиженията си в училище

Оказва се, че зад случаите на агресия стоят братя близнаци от втори клас. Ръководството на училището обаче е безсилно срещу агресията на двете деца.

По думите на Теодора Пиралкова от Обществения съвет към 51-во училище ръководството многократно се е опитвало да се срещне и да разговаря с майката и бащата на децата, но без успех.

„От страна на тези родители има пълен отказ за съдействие”, твърди тя.

Родителите на потърпевшите деца обаче са разтревожени. Те споделят, че вече са писали до всички възможни институции и очакват някаква реакция.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре