Токов удар блокира работата по приемане на данъчните документи в Централна поща в последния ден за подаване на данъчни декларации.

Така всички, които бяха решили да се наредят пред гишетата, бяха помолени да изчакат или да се върнат по-късно през деня.

Атанас е решил да подаде данъчната си декларация в Централна поща в столицата. Декларира доход от хонорар. Служителите от гишето, на което застава обаче, го пренасочват към друго, където има работещ компютър след токовия удар.

От „Български пощи” обясниха, че техническият проблем е решен за малко повече от час. Увериха, че не е имало сериозни проблеми в работата.

Въпреки че декларации могат да се подават и онлайн, Цветанка, която декларира доход от наем в столицата, е решила да дойде на място в данъчната служба. Идва в последния възможен момент с притеснение заради глобите, които се налагат.

Данъчните напомнят, че всички, които подадат документите на гише до края на деня или до полунощ в интернет с персонален код, не са застрашени от глоба. Ако не го направят обаче, ще бъдат санкционирани.

Неподаването на декларация до края на деня днес е свързано с налагането на глоба до 500 лв., а неверни данни в декларацията водят до санкция 1000 лв.

В тази данъчна кампания около 35 на сто от данъчните декларации са подадени онлайн.

В пощата служителите са готови да работят и с удължено работно време, ако в последния момент много хора се сетят, че искат да подадат своите данъчни документи.