Днес над по-голямата част от Северна България и по долините на Струма и Места ще се задържи облачно и мъгливо.

Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност. Ще е почти тихо. Максимални температури между 8° и 13°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад ще се появи висока облачност. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 6°.

През следващото денонощие ще има разкъсана, предимно значителна облачност. Ще се задържи почти тихо и на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Повече слънце ще има над Горнотракийската низина и югоизточните райони от страната. Минималните температури ще са от минус 2° на места в Южна България, където ще е ясно, до 3 – 5° в Северна България и по Черноморието. Максималните температури в повечето места ще са между 7 и 12°.

В неделя ще духа слаб до умерен вятър от югозапад-запад. Видимостта ще се подобри и временно ще се затопли. Облачността ще е променлива, на места слабо и за кратко ще превали. Още през нощта срещу понеделник, с усилване на вятъра, особено в Северна България, от северозапад ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и в понеделник ще бъде предимно значителна, на места ще има и превалявания. С продължаващото бързо застудяване, през деня температурите ще се понижават и в северозападната част от страната дъждът ще преминава в сняг, но валежите ще са предимно слаби. През нощта срещу вторник и на изток дъждът ще премина в сняг, но от запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Във вторник в Западна България вятърът ще отслабне, ще е почти без валежи, облачността ще е разкъсана. В Източна вятърът ще се ориентира от североизток и застудяването ще продължи. Там през по-голямата част от деня ще остане предимно облачно, със слаби превалявания от сняг. В сряда вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще бъде слаб до умерен. Ще има променлива облачност, почти без валежи. Ще бъде доста студено, особено сутринта в североизточните райони.