Точно в 0:00 часа тази вечер ще бъде преустановен интензивният трафик по столичния булевард „Цариградско шосе”, за да започне изграждането на сцената за митинг-концерта на Слави Трифонов утре вечер от 19 часа. От полицията очакват на събитието няколко десетки хиляди души.

От рано тази сутрин екипът на Слави започна поставянето на големи екрани и озвучаване по продължението на "Цариградско шосе".

Пламен Колев, началник сектор „Масови мероприятия” към СДВР, съобщи пред bTV, че ще бъдат изградени буферни зони, до които ще се преминава през контролно-пропускателни пунктове, като общият им брой е 22.

Желаещите да присъстват на концерта ще бъдат проверявани за оръжия, забранени предмети, маски, боксове, спрейове и др. 

Колев призова хората да не носят обемисти багажи, защото това ще затрудни проверката през пунктовете.  

Сериозни мерки са предвидени и по линия на тероризма. На събитието ще има екип от специализирания отряд за борба с тероризма.

Движението от „Евлоги и Христо Георгиеви” до бул. „Яворов” спира от 00:15 часа на 29 октомври до 8:00 часа на 30 октомври, отбеляза Мариела Найденова от дирекция „Сигурност” към Столичната община.

Това ще създаде неудобство на гражданите, но реорганизацията е направена с цел тяхната сигурност, допълни тя.

Найденова апелира гражданите да ползват метрото, което ще е с удължено работно време.

От страна на организатора са наети 100 охранители, а от Столичната община ще участват 70 служители в мероприятието, каза още представителят на общината.

Полицаите също ще са достатъчен брой. Те ще обхванат не само територията на концерта, а и цялата централна градска част и възлови точки на столицата, уточни Пламен Колев.