През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. От запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Със застудяването, дъждът по високите полета на Западна България, в Предбалкана и Лудогорието ще премине в сняг. На места там ще се образува и тънка снежна покривка. Сутринта валежите в повечето места ще спрат, най-късно в източните райони.

Утре през деня вятърът ще се усили и в 16 области е в сила жълт предупредителен код. Поривите ще достигат до 80-90 км/ч. Облачността ще намалее до слънчево, но ще остане студено с температури между 2 и 7 градуса.

В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от югозапад. Температурите ще се повишат бързо и във вторник максималните ще са между 10 и 15 градуса. В сряда облачността ще се увеличи, а в четвъртък на места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Тогава и температурите малко ще се понижат, но в петък облачността ще намалее и отново ще се затопли.