Скандалите по Южното ни Черноморие продължават. Снимки на свлачище на самия плаж в социалните мрежи отново взриви обществото.

Подозренията са, че теренът незаконно се заравнява. Той се намира между станалия известен през последните дни шофьорски плаж и комплекс „Св. Тома”. Свлачището застрашава да превземе брега, както и пътя. Забелязват се обаче следи от машини. Подготвя ли се теренът за строеж?

Районът е регистриран като свлачище в Министерството на регионалното развитие и благоустройството през 2009-а. Забелязват се тераси, които изглеждат изравнени.

„Последната преписка в МРРБ е от 2011-а година. Ако няма преписка след това, значи някой си правил каквото си иска там”, заяви Атанас Русев от сдружение "Да спасим Корал".

Имотът се намира в близост до луксозния комплекс, върху който паднаха подозренията, че подготвя терена, за да разшири плажната си ивица.

„Единственото, което сме направили, е да заградим с ограда, за да не падне някой, и да го изчистим”, коментира Радослав Котларов, изпълнителен директор на „Св. Тома”.

От комплекса показаха документи, според които също са сигнализирали институциите за свлачището. От община Созопол ни отговориха, че теренът е частен, а регионалното министерство все още проверява сигнала ни.