И тази сутрин на много места в страната температурите паднаха под минус 10 градуса. Най-студено е било във Видин и Кнежа- минус 17 градуса, Кюстендил- минус 16 градуса, Пазарджик- минус 15 градуса, Драгоман- минус 14 градуса.

Жълт код за студено време е обявен днес в 4 области на страната. Това са Видин, Монтана, Враца и Плевен, където температурите ще останат отрицателни през целия ден.

Днес ще е предимно облачно, повече слънчеви часове ще има в Югозападна България и там ще бъде най-топло- до 5 градуса. В останалите райони температурите ще са в интервала минус 4 -плюс 1 градус, по-студено в северозападните райони, където е предупреждението от първа степен.

Приятно остава и днес времето в планините- ще има много слънце, слаб до умерен вятър и температура на 1200 метра височина около нулата.

Утре в Рило-Родопската област ще има валежи предимно от сняг, които в нощта срещу сряда ще обхванат и Предбалкана. Минималните температури ще бъдат в широки граници - от минус 13 градуса в отделни райони на Северозападна България до малко над нулата по морския бряг. Максималните температури ще са предимно между минус 1 и плюс 4 градуса.


В сряда главно в южната половина от страната ще продължи да превалява слаб сняг, вече в процес на спиране. През следващите дни времето в страната ще е стабилно, но студено. Сутрешните температури отново ще падат до минус 15 градуса, дневните също ще бъдат отрицателни. По-приятно, с повече слънце и по-високи температури, ще е времето в планината.