Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на места от север на юг ще превали слаб сняг.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 0° и 5°.

В планините ще духа силен, по билата временно и бурен вятър от север-северозапад. Облачността ще е значителна и на места ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

През следващото денонощие облачността ще е променлива, по-често значителна и главно през нощта в планините ще има слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и силен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат: минималните ще са между минус 4° и 1°, максималните – между 6° и 11°.

Код жълто е в сила утре за северна България, с предупреждения за силен, с пориви до 60-70 км/ч, запад-северозападен вятър.

В нощта на Рождество Христово вятърът ще отслабне, а облачността ще намалее до предимно ясно.
През първите четири дни от новата седмица ще бъде по-топло от обичайното, почти без валежи.

В понеделник все още ще духа слаб до умерен северозападен вятър и ще бъде предимно слънчево.

Във вторник вятърът ще отслабне, в по-голямата част от страната и ще стихне. В планините и планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло. В равнинната част от страната на места ще има условия за образуване на мъгли и ниска облачност, там и дневните температури ще се задържат по-ниски.

В сряда ще се появи вятър от юг-югозапад, през втората половина от деня ще се усили, повече в Източна България. От запад ще се заоблачи.

В четвъртък облачността ще е значителна и на отделни места в страната ще превали слаб дъжд. В източните райони вятърът ще е все още от юг, температурите – високи, до около 15°.