Днес над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна.

Ще е почти без валежи. На места видимостта ще е намалена. През деня разкъсвания на облачността ще има главно над Югозападна България и западните райони на Горнотракийската низина. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от минус 5°- минус 3° в Северна България до 1°-6° в Южна.

Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна над Стара планина, където на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 7°.

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, по-значителна над северните и източните райони. В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена. Ще остане почти без валеж. Ще духа слаб  север-североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 10° и минус 5°, а максималните - от минус 4° до минус 1° в Северна България, а в Южна – от 2° до 6°.

През следващите дни ще има разкъсана облачност, над много райони до слънчево време. Във вторник сутринта ще е студено и почти тихо. През деня вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина и Източна България до умерен. В сряда вятърът ще отслабне и ще е от северозапад, в източните райони - от север. Температурите ще се повишат и в сряда и  четвъртък максималните, в по-голямата част от страната, ще са между 5° и 10°. В петък ще е тихо и на места в низините и котловините ще се образува мъгла или инверсионна облачност, трайни в Дунавската равнина.