Стотици са палатките, които са опънали почитателите на учението на Петър Дънов край старата хижа "7-те Рилски езера", очакващи началото на Божествената нова година. Разноцветните палатки са разположени над второто езеро, сред камъните, където Учителят е основал лятната духовна школа, предава БГНЕС.

Обитателите на лагера на дъновистите сутрин се изкачват на молитвения връх, за да посрещнат изгрева, след което се молят. След това всички тръгват, облечени в бели дрехи и отиват до езерото Бъбрека, където към 10 часа започват танца Паневритмия или т.нар. колективна медитация.

Над палатките на седлото под молитвения връх, скалисто място, познато от първите снимки на Петър Дънов, се намира кухнята. В нея по график представители на различните градове дават дежурство. В столовата се готви храна, която почитателите на Бялото братство получават безплатно. Водата също се носи от старата хижа до върха, където е столовата.

Вечер от 20 часа започва, т .нар. "наряд", около столовата се четат молитви, пеят се песни, казват се формули, водят се беседи. В лагера никой не употребява алкохол, не се пуши.

В понеделник сутринта, след като посрещнат изгрева на слънцето или началото на Новата Божествена година, от 10 часа край Бъбрека отново ще се играе Паневритмия.