Стотици хиляди тръгват на път преди Великденските празници. По традиция голяма част от тях избират да пътуват още в последния работен ден.

КАТ изпрати на пътя 180 полицейски екипи и извади всичките си радари. Целта е да се респектират шофьорите и да се ограничат инцидентите по време на голямото пътуване.

През празничните дни ще се правят акции срещу пияните и неправоспособните шофьори.

От МВР информират, че трафикът в София е интензивен, но се осъществява без сериозни затруднения. По изходите на големите градове дежурят екипи на пътната полиция.

Интензивен е и трафикът през граничните пунктове с Гърция. Няма натрупване на чакащи моторни превозни средства.

По натоварените трасета в София има екипи, които регулират ръчно светофарните уредби.

Две леки катастрофи са станали на бул. „Цариградско шосе“, но при тях няма пострадали. Възможни са леки затруднения при преминаването в района, предупреждават от полицията.

Около 110 000 българи се очаква да посетят Гърция, а още 540 000 българи ще пътуват във вътрешността на страната.

БДЖ пусна 20 000 допълнителни места във влаковете. Извънредни автобуси и допълнителни влакове ще има и утре, а най-натоварено се очаква да е до ранния следобед.

Снимка: bTV

Жандармерия и полиция патрулират на Централната гара в София, откъдето започва голямото пътуване за стотици хиляди хора. Почти всички влакове са с допълнително прикачени вагони. Най-много нерви се късат на опашките, които се вият пред касите.

Мерките за сигурност са засилени не само за празниците, но и заради атентатите в Брюксел. Затова са инструктирани и охраната, и шофьорите на рейсовете.

От днес по линията София – Варна ще има и два извънредни влака, те ще се движат почти до края на септември. Превозвачите съветват хората да си купят предварително билети за връщане, за да могат спокойно да се приберат у дома.