Нещо не се чувствам болна. Отмина това състояние, в което изпаднах, беше няколко минути. Не се изплаших много, макар че се паникьосвам лесно, разказа Стоянка Мутафова в интервю за bTV.

Обичаната актриса беше приета в болница по спешност в ранния следобед на 28 ноември, след като се почувствала зле.

По думите ѝ и до сега не знае какво ѝ е станало. „Не било инфаркт, но като инфаркт, някаква запушена тръбичка“.

Мутафова разказа, че предишния ден вдигала тежки предмети в дома си и „аз, дето никога не се потя, плувнах в пот и много се напрегнах. Но мина, забравих го. На другия ден посегнах да взема пране от тръбите и нещо ми стана на палеца, тръгна болка по ръката до гърба. Веднага се сетих какво е, симптомите ми са ясни, нали мъжът ми от това си отиде, но много бързо мина, затова разбрах, че е нещо дребно“.

Снимка: bTV

Тя призна, че е възможно и да се е преуморила, както предполага дъщеря ѝ Мария Грубешлиева – Муки, заради работата ѝ на сцената и скорошното ѝ пътуване до САЩ. „Може и да съм се уморила, но като работя на сцена, не усещам умора“, каза Мутафова.

В момента тя играе в четири постановки.

Обаждат ми се хора да не се тревожа изобщо – кой ли не го е имал същото. Дано не ме успокояват само, те докторите няма да ти го кажат в очите, ако е нещо страшно, каза още актрисата.

„Поизплаших се – призна тя. – Но не много, не изпаднах в паника, макар че лесно се паникьосвам“. „Е, да помислих си, че може би умирам, защото точно този ден или предишния, минавайки покрай снимката на мъжа си, я взех, целунах я и казах: „Хайде, прибирай ме“. Та си помислих дали пък не иска да ме прибере“, каза още Мутафова.

Снимка: bTV

„Аз в такива случаи се смея, вадя чувство за хумор, така съм, устроена, а Муки много драматично изживява нещата“, добави тя.

Актрисата разказа и че не обича операции, дори преди време с Муки избягали от болница, скачайки през прозореца.

Мисля, че ще продължа работата, дано нещо не ме спре“, каза актрисата.

Вижте цялото интервю във видеото: