Овчар от Пловдивско готви гражданско неподчинение, тъй като стадото му бедства поради липсата на фураж. От началото на ноември животновъдът не може да получи субсидията за покупка на люцерна, защото чиновниците го препращат от Пловдив в София и обратно, без да му решат проблема.

От 35 години дипломираният икономист Аврам Аврамов отглежда стадо от 120 овце край пловдивския квартал „Коматево”. Те са като членове на семейството му и бай Аврам е силно привързан към тях.

Заради сгрешена банкова сметка вече повече от 70 дни животновъдът не може да получи субсидията, която му дължат от държавен фонд „Земеделие" , за да закупи допълнителен фураж за животните. Сега  при минусовите температури и намалената дажба стадото бедства. Има вече два случая на починали майки овце и една абортирала родилка. Бай Аврам отглежда двете агнета сирачета с много грижи.

Неволите за Аврам Аврамов започват  на 3 ноември, когато Разплащателната агенция превежда дължимата субсидия на закрита вече банкова сметка, а от търговската банка връщат парите обратно. На 10 ноември  Аврам се коригира и моли да  преведат субсидията  на действащата му банкова сметка в същата банка.

По думите му служител от агенцията му е казал, че до края на декември ще получи парите.

Вече трети месец Аврам Аврамов чака чиновниците да намерят начин как  да преведат парите. Оказва се, че това е доста сложа операция.

"Последният ми разговор е с Катя Димитрова, представител на  Разплащателна агенция - София, която ми каза: „Господин Аврамов, ще чакате. И аз не мога да ви кажа кога ще направят превода. Крайният срок е юни месец". Този цинизъм направо ме вбеси! Мен ме боли за гаврата. Гаврата, че един български производител се е напънал да произвежда, а в същото време някакъв чиновник, заврял се на топличко, се гаври с мен!", казва Аврам.

63-годишният животновъд е отчаян и готов на драстични действия, за да спаси стадото си.

bTV се свърза с Разплащателната агенция, откъдето отказаха да застанат пред нашата камера и изпратиха писмен отговор. Според пресцентъра на държавен фонд „Земеделие" от Разплащателната агенция са си свършили работата, като са превели дължимата сума на 3 ноември миналата година и нямат вина, че банковата сметка е била закрита. От фонда не се ангажират със срокове за изплащане на субсидията, но са категорични, че Аврам Аврамов ще получи дължимите пари.