Днес ни очакват доста приятни температури- в повечето райони между 5 и 10 градуса, в Югозападна България и районите на Пловдив и Пазарджик до 12-13 градуса. Ще духа умерен до силен северозападен вятър и облачността ще се разкъсва и намалява. Възможно е да превали слаб дъжд в Североизточна България.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Следобед облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа силен, по върховете и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра – около минус 6 градуса.

Утре ще има значителна облачност. Отначало в западните райони, а по-късно и на много места в останалата част от страната ще има превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Температурите ще се понижават. Минималните ще са между минус 3 и плюс 2 градуса, максималните между 1 и 6 градуса.

В четвъртък и в петък застудяването ще продължи, но ще е без съществени валежи, само на отделни места ще превали сняг. Облачността ще се разкъсва и вятърът ще отслабне. В събота и в неделя сутрин ще е студено. В новогодишната нощ очакваме предимно между минус 8 и минус 3 градуса. 2017 година ще посрещнем без валежи.