Днес облачността временно ще се разкъса и намалее, на места до слънчево време.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 3 и 8°.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен западен вятър. Облачността ще е променлива, по-често значителна, но само на отделни места ще превалява слаб сняг.

Максималната температура на височина 1200 м ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

През нощта облачността ще бъде предимно значителна, с временни разкъсвания над Югозападна България и Горнотракийската низина. От запад ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планински райони – от сняг. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°.

През деня, в четвъртък, облачността ще е значителна. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна, като в повечето райони от Западна България ще са от сняг, а в останалите – от дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще между 0° и 5°.

През нощта срещу петък и в петък с усилване на вятъра от североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, които през нощта срещу петък в Южна България ще се усилят. Ще се образува снежна покривка.

В крайните югозападни и югоизточни райони, поради по-високите температури, преваляванията ще са все още от дъжд, но към сутринта в петък и там ще преминават в сняг. В петък и в източните райони ще има валежи от сняг, в комбинация със силния вятър там, ще има виелици и навявания.

Температурите ще се понижат значително и снежната покривка ще се задържи. Виелици и навявания ще има и по високопланинските проходи.

През почивните дни ще бъде много студено. През нощта срещу събота и в събота валежите ще спират, а и облачността временно ще се разкъса, но над Източна България ще се задържи облачно и все още на отделни места е възможно да превалява сняг. Ще духа умерен северозападен, в източните райони все още силен северен вятър.

В неделя и на изток вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Облачността ще бъде по-често значителна, само на отделни места са възможни слаби превалявания от сняг.

В понеделник съвсем слабо ще се затопли, но сутрешните температури ще са много ниски, в отделни райони все още до и малко под минус 20 градуса. Облачността ще е разкъсана, вероятността за валежи е малка.