И тази сутрин на много места в страната температурите паднаха под минус 10 градуса.

Най-студено беше в Чирпан- минус 15 градуса и Стара Загора- минус 13 градуса. В София температурата падна до минус 9 градуса.

Днес ще бъде предимно слънчево, но постепенно от северозапад облачността ще се увеличава и до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. До края на деня валежи не се очакват. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, на места в Дунавската равнина до 12.

Над планините ще е предимно слънчево с умерен и силен вятър.  Максималната температура на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

През нощта облачността ще е значителна и на места в планинските райони от Западна България ще превалява слаб сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градуса.

Утре облачността временно ще се разкъса и намалее, на много места до предимно слънчево време. Привечер от северозапад отново ще се увеличи, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, в София- 5 градуса.

От четвъртък предстои промяна на времето. Средиземноморски циклон ще донесе валежи от сняг и на места, главно в Южна и Източна България, валежите ще са значителни и ще се образува съществена снежна покривка. Освен превалявания, ще има силен вятър, виелици, навявания и доста по-ниски температури. През почивните дни валежите в повечето райони ще спрат, в събота ще превалява само в Източна България. Застудяването обаче ще продължи. Температурите ще се понижат драстично- сутрин ще е около минус 20 градуса, през деня- около минус 10 градуса. Това в комбинация с умерен, в Източна България- силен северен вятър, който ще отслабне едва в неделя.