До 15 см достига снежната покривка в Северна България. Следобед снегът постепенно ще спира.

Жълтият код, за силен североизточен вятър обаче остава в сила до края на деня. Предупрежденията са за пориви до 60 – 80 км/ч.

След обяд времето ще е вече без валежи, а по-късно и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Към 14 ч. температурите ще са предимно между минус 2° и 3°, по-високи – по Черноморието и в Югозападна България, но с нахлуването на студения въздух ще продължат да се понижават.

След обяд над планините ще има значителна облачност, но вече почти без валеж. Ще бъде ветровито, със силен, по високите и открити части и бурен вятър от север-североизток и температурите ще се понижават.

Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра – около минус 11°.

През нощта облачността ще намалее над цялата страна до ясно време. Вятърът в Източна България почти ще стихне. Сутринта ще е студено с минимални температури, в повечето райони, между минус 2° и минус 7°, в София – около минус 7°.

Утре ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е почти тихо и главно около Дунав ще има краткотрайни мъгли. През деня ще се появи слаб запад-югозападен вятър и дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 2° и 7°, в София – около 3°. 

Вечерта от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността, което през нощта срещу четвъртък ще обхване цялата страна, но ще остане почти без валеж. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и слабо ще се усили.

В четвъртък ще има значителна облачност, на места, главно в планините и планинските райони на Западна България, ще превали слаб сняг. Вятърът ще се задържи до умерен от северозапад-север. Температурите слабо ще се повишат.

В петък облачността ще се разкъсва и намалява, вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него отново ще проникне по-студен въздух. По-късно вятърът ще отслабне.

През почивните дни ще е предимно слънчево, сутрин – доста студено.

В събота вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде до умерен, а в неделя ще отслабне, в Западна България и ще стихне. Слабо ще се затопли.