Макар, че снеговалежите ще отслабнат, на места и ще спрат, код жълто остава в сила днес, за почти цялата страна, с предупреждения за силен североизточен вятър и навявания.

Днес ще остане облачно и снеговалежите ще продължат. По-значителни и на повече места ще бъдат до обяд в Южна България и Предбалкана. В крайните югоизточни райони валежите ще са от дъжд и сняг. Вятърът ще остане от североизток, умерен до силен и с него остават условията за виелици и навявания. След обяд валежите ще отслабват, на места и ще спират. Температурите ще са почти без дневен ход – предимно между минус 4° и 1°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен вятър от изток, по високите части ще се ориентира от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През нощта на много места валежите ще спрат, но от югозапад отново ще завали сняг. През деня валежите ще продължат, като по-значителни ще са в Южна България, главно в Рило-Родопската област. В крайните югоизточни райони валежът ще е от дъжд, примесен със сняг. В западната половина от страната ще духа до умерен вятър от изток-североизток, а в източната – умерен до силен от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните – между минус 5° и 0°, на места в Югозападна България и по Черноморието до 3°.

В петък валежите бързо ще спрат навсякъде, вятърът чувствително ще отслабне, в много райони и ще стихне. Облачността ще се разкъса и ще намалее. През почивните дни сутрин ще е доста студено. През деня в планините и планинските райони ще преобладава слънчево време и ще се затопля. В равнинната част от страната ще се образува инверсионна облачност или мъгла, на места ще се задържа по-дълго, а температурите ще остават ниски. В понеделник облачността отново ще се увеличи, без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.