Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен северозападен вятър, който по-късно след обяд ще отслабва. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 23° и 28°.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали, в Родопите и ще прегърми. Ще духа умерен до силен, по най-високите части временно бурен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

През следващото денонощие облачността ще е променлива, утре след обяд – често значителна и на места в североизточната половина от страната и планинските райони краткотрайно ще превали. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 9 и 14°. Максималните ще са от 18 - 20° в североизточните райони от страната, до 23 – 25° в югозападните.

И във вторник облачността ще е променлива, в следобедните часове значителна, на места ще има краткотрайни валежи, в западните райони - с гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от изток-североизток. В сряда вятърът от североизток ще се усили. В Западна България ще се развива и по-мощна купесто-дъждовна облачност и на места там валежите временно ще са по-интензивни, придружени и от гръмотевици.

В четвъртък вятърът ще отслабне и временно ще се ориентира от северозапад. Валежите ще намалеят, ще има повече слънчеви часове. Минималните температури ще са по-ниски, дневните слабо ще се повишат.

В петък над североизточната част от страната от север отново ще нахлуе студен въздух, на места ще има и краткотрайни валежи. Над останалите райони вероятността за валежи е малка, ще бъде и по-топло.