Днес в повечето райони ще преобладава слънчево време.

Главно в западната половина на страната ще има временни увеличения на облачността и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен, вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са от 24° – 25° по високите полета на Западна България до 30° – 32° в югоизточните райони, където ще се задържи предимно слънчево.

По Черноморието ще е предимно слънчево, със слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 27°, температурата на морската вода е 22° – 24°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и след обяд на места в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 11°.

През нощта над Северна и Източна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превали. Над останалите райони ще е ясно.

Утре времето ще е предимно слънчево и почти тихо. В сутрешните часове по Черноморието – с ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София – около 28°.

Новата седмица ще започне със слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има към вторник-сряда, когато на отделни места, главно в Западна България, е възможно да превали.

В понеделник ще духа умерен югоизточен вятър, който във вторник временно ще се ориентира от югозапад, а до вечерта ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили.

Температурите, отначало в западните райони ще се понижат, на изток ще останат високи – над 30, на места до 34 градуса.

В сряда слабо ще се понижат температурите и на изток – максималните ще са между 24° и 29°.

В четвъртък отново ще е предимно слънчево, слабо ще се затопли.