Днес ще е предимно слънчево.

Ще се появи до умерен, в източните райони – временно силен, югозападен вятър и с него температурите ще се повишат. Максималните ще са предимно между 13° и 18°.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 5°.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури в повечето райони ще са между минус 1° и 4°, в София – 0°.

Утре сутринта ще е предимно слънчево, но през деня и през нощта срещу петък с преминаването на студен атмосферен фронт облачността от северозапад ще се увеличава и на места в страната ще превали дъжд. Вятърът около обяд ще се ориентира от северозапад и временно ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина. С него ще нахлува по-студен въздух.

Максималните температури ще са между 14° и 19°, в Северозападна България – малко по-ниски.

В петък облачността ще се разкъсва и намалява, вятърът ще отслабне. Дневните температури ще се понижат с 3 до 5 градуса.

През почивните дни ще започне затопляне. Облачността ще е разкъсана, по-значителна – сутрин, а около и след обяд в много райони ще преобладава слънчево време.

В началото на следващата седмица вятърът от югозапад ще се усили и максималните температури на места ще достигат и ще надхвърлят 20°. Времето ще е променливо, възможни са изолирани превалявания, с по-голяма вероятност и на повече места привечер в понеделник и през нощта срещу вторник.