Днес ще бъде предимно слънчево, но ветровито.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен запад-северозападен вятър. След обяд вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са  предимно между 14° и 19°, в София около 15°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 11°, на 2000 метра около 4°.

През нощта над страната ще има разкъсана облачност, утре - постепенно намаляваща до предимно слънчево време. След временно отслабване, вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили до умерен и с него ще нахлува студен въздух.

Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а максималните – между 12° и 17°, в крайните югозападни райони до 22°.

В събота сутринта над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Значителна ниска облачност ще има над източните райони. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб от югоизток. Дневните температурите ще са с два-три градуса по-високи.

В неделя ще има значителна облачност. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. По-късно през деня от север ще започнат валежи, които през нощта срещу понеделник ще обхванат по-голямата част от страната.

В понеделник ще е облачно, с превалявания, на повече места в Западна България. Ще е сравнително студено - максималните температури ще са едва между 9° и 14°. Във вторник валежите ще спират, а облачността ще започне да се разкъсва. Температурите ще останат без съществена промяна.