Днес ще е слънчево със слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, по Черноморието по-ниски - от 11 до 13 градуса, в София- 22 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 2 до 7 градуса.

Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места в равнините ще има намалена видимост. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад. Максимални температури между 20 и 25 градуса, по-ниски отново по Черноморието.

В събота вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него ще започне да прониква студен въздух. Ще преобладава слънчево време, но ще се развие купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са почти без промяна. Дневните в Западна и Централна България ще се задържат високи за края на март, а в Източна ще са с 5-6 градуса по-ниски. В неделя облачността ще е предимно значителна. Ще има и валежи от дъжд, на повече места и по-значителни в Южна България. Вятърът ще е от северозапад, слаб до умерен. В началото на следващата седмица застудяването ще продължи. В понеделник ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Във вторник ще е без валежи, а облачността ще се разкъсва и намалява.