Днес ще преобладава слънчево време.

На места в сутрешните часове ще се образува мъгла. След обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, предимно висока, която до вечерта ще се снижава и вплътнява. Ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са предимно между 16° и 21°, в София – около 18°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи, но ще задържи без валеж. Ще духа до умерен северозападен вятър, който през нощта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

През нощта от северозапад ще започнат валежи, които до сутринта ще обхванат и източните райони. Утре ще вали, главно в Централна и Източна България. Ще се усили северозападният вятър. Ще е умерен, в Дунавската равнина временно и силен. Минимални температури между 5° и 10°, по Черноморието до 12°, максимални между 10° и 15°.

В неделя вятърът временно ще се ориентира от югозапад и ще бъде малко по-топло. След временно разкъсване и намаление на облачността, още преди обяд тя отново бързо ще се увеличи, а привечер и през нощта срещу понеделник на места отново ще превали; вятърът от запад-северозапад ще се усили. В понеделник северозападният вятър ще е опасно силен. С него ще нахлува студен въздух. Дневните температури няма да надвишават 7° - 12°. Облачността ще е променлива. Във вторник и сряда вятърът ще отслабне, но застудяването ще продължи. Ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността през втория деня, когато минималните ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 5° и 10°. Вероятността за валежи е малка.