Днес ще преобладава слънчево време.

Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, главно над планинските райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 17°.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между 4° и 9°, по Черноморието до 11°.  Утре в сутрешните часове на места около водните басейни ще се образува мъгла. През деня над страната ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над източните и планинските райони, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури между 17° и 22°.

В четвъртък и петък ще има повече разкъсвания и намаления на облачността, особено в часовете след обяд. Първия ден ще духа слаб западен вятър, втория ден вятърът ще се ориентира от северозапад, по-късно и ще се усили.

Температурите ще се повишат и максималните в петък ще са между 20° и 25°. През почивните дни вятърът ще остане северозападен, но ще отслабне до умерен.

В събота над Източна България ще има повече облачност, възможни са и изолирани слаби превалявания. Дневните температури ще се понижат, по-чувствително в Източна България. В неделя вероятността за валеж е малка. Облачността ще е разкъсана, в много райони ще преобладава слънчево време.