Днес ще бъде слънчево, след обяд и горещо.

В източните райони ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, по-ниски ще са по морския бряг.

По Черноморието ще бъде слънчево и ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, вечерта на места до 3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. През деня ще е топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 23°, на 2000 метра – около 16°.

През почивните дни също ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове над западната половина от страната ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни в неделя, когато на места ще превали.

Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, в неделя в Източна България ще се усили. Максималните температури ще са между 30° и 35°.

През нощта срещу понеделник на места, главно в западната половина от страната ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

С него ще проникне малко по-хладен въздух и в понеделник дневните температури ще се понижат, задържайки се през първата половина от следващата седмица в повечето райони под 30°. Ще бъде ветровито, с променлива облачност.

В понеделник сутринта все още на места в Северна България ще има превалявания, впоследствие вероятността за валежи намалява.