Времето у нас остава без съществена промяна. И днес ще е предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Температурите през деня ще са между 31 и 36 градуса.

По Черноморието остава преобладаващо ваканционно. Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температурите ще са между 25 и 28 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала. Температурата на морската вода 25-28 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24, а на 2000 метра – около 19 градуса. Опасността от пожари остава висока!

Снимка: btvnovinite.bg

До края на седмицата ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е предимно слаб, в източните райони до умерен от североизток.

Максималните температури ще са най-често между 31 и 36 градуса, в петък и през почивните дни с градус-два по-ниски.