След обяд над Източна България ще преобладава слънчево време.

Над Западна България облачността ще се увеличи, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб северен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°.

Над Черноморието след обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 21° и 25°. Температурата на морската вода е между 20° и 23°, вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите на Западна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Ще е по-топло, с максимална температура на височина 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°.

През нощта по-значителна облачност, на места с краткотрайни валежи, ще има над Западна България.

Утре ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места, от запад на изток, ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове – придружени с гръмотевици. Температурите слабо ще се понижат. Максималните ще бъдат между 21° и 26°.

В понеделник все още ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната – до умерен, североизточен.

Във вторник и сряда бързо ще се затопли. В първия ден ще бъде предимно слънчево, през втория ще има и слънчеви часове, но на места ще превали краткотрайно. Вятърът ще се ориентира от запад, по-късно – от северозапад и ще се усили; в сряда в Дунавската равнина и Източна България ще бъде умерен.

В четвъртък ще има по-значителни увеличения на облачността, на повече места ще превали и прегърми. В източните райони вятърът ще се ориентира от север-североизток. Температурите ще се понижат.