Днес ще бъде предимно слънчево.

Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над планинските райони. Само на изолирани места краткотрайно ще превали. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималните температури ще са между 30° и 35°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 29 - 31°, вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 26 – 27°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в западните райони ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

Горещниците са на 28-ми, 29-ти и 30-ти юли. Утре ще е слънчево.  В следобедните часове, главно над планинските райони ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°.
В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в петък над западните райони, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Дневните температури бавно ще се повишават и към края на седмицата и в началото на следващата ще са предимно между 33° и 38°, по Черноморието – между 28° и 32°.