Днес отново ще е слънчево, след обяд и горещо.

Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°, по-ниски ще са по морския бряг, в София около 31°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода e 25°-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части – до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 17°.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще се задържи слънчево, след обяд и горещо. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад и привечер ще се усилва, а от запад ще започне да се развива купеста облачност. През нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от североизток, ще нахлува хладен въздух и на места в Северна България ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 32° и 37°.

Във вторник облачността ще е значителна. Ще има превалявания от дъжд, в следобедните часове на места в Южна България ще са придружени и с гръмотевици. Вятърът ще е от изток-североизток, ще бъде умерен, в Източна България до силен. Температурите ще се понижат значително и максималните ще са предимно между 20° и 25°. В сряда ще е почти без валежи, облачността ще намалее. Вятърът от североизток ще отслабне, най-късно в югоизточните райони. Преобладаващите температури ще са между 22° и 27°. През следващите дни отново ще бъде слънчево. Сутрин ще е сравнително хладно, дневните температури бавно ще се повишават и към петък ще са между 25° и 30°.