Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево и почти тихо.

В часовете преди обяд на места в низините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. Максималните температури между 12° и 17°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

И във вторник ще има разкъсана облачност, на места до предимно слънчево. В Източна България ще се появи слаб южен вятър. Температурите ще се повишат още. В сряда постепенно от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. По-късно през деня в северозападните райони ще превали дъжд. През нощта срещу четвъртък и в четвъртък до обяд валежната зона ще се премества на изток, а с понижението на температурите в нощните часове, на места в Предбалкана и по високите полета на Западна България ще има и сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. В четвъртък валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и чувствително ще намалее; до края на деня и вятърът ще отслабне. Дневните температури слабо ще се понижат. В петък ще има разкъсана облачност. Сутринта ще е студено, но през деня ще започне затопляне. В събота ще бъде предимно слънчево, със слаб южен вятър и още малко по-високи температури.