Отново скандал с изпитите на учениците - професор обвини една от авторките на задачите по математика за VII клас, че ги е изнесла.

Съмненията са, че учителка от педагогическия състав на 125 столично училище е изнесла задачите по математика за VII клас и ги е предоставила на учениците си. От своя страна те имат впечатляващи резултати.

17 ученици - 10 пълни шестици по математика. Това са резултатите на VII клас в 125 училище. Класен ръководител е един от авторите на задачите за Националното външно оценяване.

Учителката отказа участие в репортажа заради започналата проверка. Но ръководството на училището показва резултатите от последните няколко години.

През 2014 г. например имат 25 пълни шестици. „Аз не съм притеснена, аз съм ужасно ядосана, защото подобно поведение е недопустимо за човек с академична титла. Това е явна, 100-процентова лъжа”, твърди директорът на 125 СОУ Ирена Анастасова.

Снимка: btvnovinite.bg

Уличената учителка работи тук едва от този 15 септември и преподава на учениците само веднъж седмично в часовете за свободноизбираема подготовка. Учениците решават задачи по математика 10 часа седмично, а връстниците им само 4. Това е така, защото са с математически профил.

„Ние сме постигнали много добри резултати. Ходим на състезания, в Хонг Конг имаме медал, на някои състезания бием Софийската математическа гимназия и е под достойнството ни да ни унижават, че ние преписваме на матурите”, твърди Кристиян Кюркчиев, който учи в VII клас.

Според професор Сава Гроздев обаче някои от децата са се похвалили. „Друго дете ми каза, че един от учениците бил с написани отговори на ръката”, споделя той.

Ръководството на училището не намира конфликт на интереси и няма намерение да се разделя с учителката, независимо от препоръките на министерството.

Министерството на образованието разследва случая. Резултатите от проверката ще са готови до 17 юни.