След оставките в обществения съвет на Фонда за лечение на деца последва подкрепа за директора му. Българският червен кръст и по-голямата част от членовете на съвета застанаха зад проф. Владимир Пилософ. Според тях институцията работи добре.

Тази сутрин по bTV директорът на фонда коментира критиките към него за забавяне на решения за отпускане на средства за лечение и за подмяна на решенията на обществения съвет.

Пилософ подчерта, че решенията на обществения съвет трябва да са подчинени на правилата на фонда, а е имало случаи, в които са се разминавали с нормативната база: “Едно дете, което специалистите казват - не, лечението може да се проведе в България, но някои от членовете на ОС е казал на родителите, че е дал решение - "Да" преди въобще да е завършена процедурата”.

“Не става въпрос за такива драстични нарушения, даже и данни за престъпления. Ние всички, които участваме в обществения съвет се подписахме, че такава подмяна на решения няма”, посочи председателят на Обществения съвет Теодора Иванова.