Скандалите във Фонда за лечение на деца продължават (ОБЗОР)
Член на обществения съвет обвини директора д-р Мариета Райкова в натиск над родители да отказват помощ от фонда
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Фонд за лечение на деца

Скандалите във Фонда за лечение на деца продължават – член на обществения съвет обвини директора д-р Мариета Райкова в натиск над родители да отказват помощ от фонда.

Обвиненията идват от Пенка Георгиева, според която настоящият директор оказва натиск за изтегляне на тежките случаи от фонда с цел подобряване на имиджа на институцията.

Притискани ли са родители на тежко болни деца да отказват държавна помощПенка Георгиева от Обществения съвет защити решението близнаците от Сливен да не се разделят

Тази сутрин по bTV Георгиева от обществения съвет заяви, че ѝ се е обадила майка на болно дете, журналист от национална медия. Майката била обект на натиск от страна на администрацията на фонда.

Обвиненията бяха насочени към новия директор д-р Мариета Райкова. За bTV Райкова отговори писмено на обвиненията, като категорично отрече да има оказван натиск.

Според директора напрежението по обработване на преписките се дължи на това, че е заварила 176 неприключени заявления за периода от началото на годината до края на август.

Лекарите обясниха защо сиамските близнаци от Сливен не могат да бъдат разделениМедицински консилиум е постановил, че това е „анатомично невъзможно, фунционално непълноценно и технически неосъществимо“

Междувременно по случая със сиамските близнаци от Сливен, Георгиева защити решението на фонда те да не се разделят. Същото становище имат и медиците от „Пирогов”, където се грижат за Богдан и Янко.

Директорът на „Пирогов” съобщи, че дори и в литературата няма описан подобен случай с толкова много малформации.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре