Днес облачността ще се разкъсва и намалява.

Около и след пладне над югозападните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 21° до 26°.

В планините ще бъде предимно облачно, на места в масивите от Западна България с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра – около 13°, на 2000 метра – около 8°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове главно над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места за кратко ще превали. Температурите ще се повишат с още 2-3 градуса и максималните ще са между 23° и 28°.

По Черноморието ще има значителна ниска облачност или мъгла, там ще остава и по-хладно с максимални температури между 14° и 18°.

В петък от запад-северозапад ще проникне по-хладен въздух; над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

В събота температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски. Ще духа до умерен северозападен вятър, ще има променлива облачност, на отделни места ще превали за кратко.