Днес над страната ще се установи предимно слънчево време. Ще се задържи ветровито, с умерен, в  Северна България и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е по-често силен, на моменти и бурен от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

В началото на новата седмица ще остане ветровито, но вече без валежи. В понеделник над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но сутринта доста студено. През деня ще започне повишение на температурите.

Във вторник вятърът ще отслабне, ще има временни увеличения на облачността. Максималните температури ще достигнат 9°-14°.

В сряда в Източна България от североизток временно ще проникне малко по-студен въздух. Облачността ще е по-често значителна, но ще остане почти без валежи.

В четвъртък и петък вятърът чувствително ще отслабне, на места и ще стихне. Ще преобладава слънчево време, но в нощните часове и сутрин в низините и котловините ще има условия за образуване на ниска облачност и мъгла; по-дълго ще се задържат втория ден в югоизточните райони и по поречието на Дунав.

Снимка: bTV

Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, а максималните – между 11° и 16°, в местата с по-трайни мъгли - по-ниски. В събота от северозапад, в Източна България от север-североизток, с усилване на вятъра, отново ще започне да прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи.

През следващите около десетина дни по-голяма е вероятността времето да е сухо, по-често предимно облачно и мъгливо. Най-вероятно около 6-7-ми има вероятност за валеж, предимно дъжд. Температурите, с малки колебания, ще бъдат близки до обичайните.