Шестчленно семейство живее месеци наред със 160 лева в къща без ток и вода.

Домакинството на Емил Горанов е сред най-бедните във врачанското село Манастирище. В две стаички и коридорче живеят четирима възрастни и две малки деца, а дори покривът над главата им е предоставен по милост от благодетел.

Никой от тях няма постоянна работа. Дойде ли студът, Горанови се изхранват единствено със социалните помощи за по-голямото дете, което е на годинка и осем месеца.

Снимка: bTV

„Сега няма къде и какво да работим. Лятно време ходим пастири, козари, кравари, където ни викнат хора по къщите“, казва Емил Горанов и показва коня на семейството, с който изкарват прехраната си.

Снимка: bTV

Семейството е натрупало вересии за 300 лева в местния магазин, а точно тогава се появил и най-малкият член на семейството – бебето Росица.

„Те са изпаднали доста, бедни хорица, няма как – памперси, мляко, трябва да си вземат, най-необходимото“, казва Цветана Захариева от магазина.

След раждането на бебето момиче от селото разказало за патилата на фамилията в интернет и в дома на Емил запристигали храна и дрешки. Млади хора платили сметките за ток и вода. Днес пристигнала и чисто нова количка за новороденото.

Снимка: bTV

Много сме благодарни на хората, които ни изпращат“, казва през сълзи Лазаринка.

Емил пък не иска пари, а сигурна работа, за да може да се грижи за семейството си.

Ако искате да помогнете на семейството може да се свържете с Емил Горанов на тел. 0886055632 или на адрес: с. Манастирище, общ. Хайредин, ул. Калето 16, п.к. 3354.