Семейството на момичето, насилено от бившия кмет на Стрелча – Иван Евстатиев, проговори пред медиите за ужаса, който преживява.

В емоционално интервю за bTV бащата – Георги Белухов, каза, че Евстатиев е превърнал живота на семейството му в кошмар, и поиска справедливост.

Бащата разказа, че когато намерили дъщеря си, цялата ѝ долна устна била с голям оток, а по очите ѝ имало синини. „Майка ѝ едва не припадна, когато я видя“, каза той.

„Изпитва страх от лицето Евстатиев. Постоянно се страхува... Започна да прави тикове с очите. Озърта се постоянно. Нощно време не може да спи – върти се, тропа, става. Неспокойна е... въобще това е голям удар за това дете“, каза бащата.

Пред родителите си жертвата е споделила, че се страхува, че Евстатиев ще изпрати някой да я убие.

Той я заплашил и когато я захвърлил пред къщата ѝ – подучил я да каже, че е била с нейна приятелка и добавил, че после ще ѝ се обади. „Казал го е с нервен глас, на висок тон, като да ѝ се кара, за да може да ѝ въздейства“.

Жертвата знае и че Евстатиев има оръжие. „Не знам дали ѝ го е показвал или не. Това го сподели пред нас и ѝ въздейства като заплаха. Изобщо изпитва голям страх и паника от него“, каза Белухов.

Най-голямата му болка е, че детето му е променено завинаги.

„След случката тя се промени коренно. Затвори се в себе си, не говори, не спи. Мисли си постоянно нещо, гледа в една точка. Постоянно нещо си прехвърля през главата. Изобщо –  коренна разлика. Надявам се след време да го преживее“, каза бащата.

Той твърди, че през последните месеци Евстатиев многократно е търсел момичето, но родителите разбрали за това много по-късно. Белухов е убеден, че бившият кмет е заложил капан на момичето.

Надеждата на Георги и семейството му е, че ще получат справедливост. Казва, че само така ще се успокоят и ще се опитат да излекуват живота си.

На въпрос какво би направил, ако види насилника очи в очи, той отговори: „Ще го заплюя в лицето“.

В четвъртък отново ще има протест в Стрелча. Хората искат Евстатиев да остане в ареста, за да не повлияе на делото. Те се съмняват в болестите му.