Семейството на бебето Динко очаква подаръци от държавата
13-годишната майка ще взима детските под формата на ваучери, нейните родители губят добавките
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 6
  • 0
    20
бебе Динко
Снимка: bTV

Семейството на едно от първите български бебета, родени през 2017 г. – Динко, очаква помощ от държавата - подаръци, защото е първо бебе. Желанията са от бебешко креватче до апартамент.

Непълнолетните родители и техните роднини живеят в ромската махала „Надежда” в Сливен.

Първото бебе за 2017 г. в Сливен: Малкият Динко с майка на 13 години и баща на 15 Малкият Динко, който е кръстен на дядо си, се роди в 3:45 ч. на 1 януари

В една къща живее 15-годишният баща, бабата и дядото на новороденото бебе. Очакват и 13-годишната майка с Динко. Семейството живее в две стаи, отделили са едната за младите. Имат още един син, който е ученик.

Бащата на бебето не съжалява за случилото се. Казва, че има кой да се грижи за детето. Още не е решил дали ще продължи да учи.

Родителите на бебето Динко от Сливен няма да се върнат в училище13-годишната майка и 15-годишният баща се оженили през ноември

Съгласно промените в Закона за семейните помощи за деца от началото на 2016 г. родителите на младите вече няма да получават детски надбавки. 13-годишната майка ще взема детските за Динко като ваучери.

Въпреки мярката с детските от миналата година в квартал "Надежда" е нещо обичайно момичетата да раждат на 13 или 14 години. От квартала е и  Кортеза – най-младата майка, която роди едва на 11 години.

  • 0
    20
Още по темата
6 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре